Vesimittarilukemien ilmoittaminen!

Olemme postittaneet kantakaupungin alueen asiakkaille (luenta ollut syyskuussa) puuttuvista lukemista uusintapyyntöjä. Jos saat lähipäivinä uusintapyynnön postitse, niin toimita lukema saman tien meille. Lukeman ajallaan ilmoittaneiden ei tarvitse ilmoittaa nyt lukemaa. Myöskään kerrostalohuoneistot eivät ilmoita meille lukemaa. Lukeman voi helpoiten ilmoittaa kulutuswebin kautta, mutta sen voi ilmoittaa myös soittamalla 044 588 2503 tai lukemalapulla postitse. Ilmoittamattomat vesimittarilukemat työllistävät meitä aivan turhaan, nytkin lähti yli sata muistutusta. Kun muistutukseenkaan ei vastata, niin sitten lähtee asentaja noita lukemia hakemaan. Asentajan käynti on maksullista. Jos lukemaa ei ajoissa saada, niin seuraavan vuoden kulutusarvio on tehtävä korotettuna vanhojen lukemien perusteella ja se voi heittää puoleen tai toiseen jopa puolella. Monilla vesilaitoksilla on automaattisesti seuraavan vuoden arviolaskutus kaksinkertainen, jos ei lukemaa ole saatu.

Etäluettavia vesimittareita ei meillä ole vielä käytössä, koska niiden tekninen kehitys on vielä kesken. Asiakkaat eivät ole myöskään valmiita maksamaan etäluettavista mittareista aiheutuvia lisäkuluja. Etäluettava mittari on puolta kalliimpi kuin tavallinen. Noihin etäluettaviin varmaan lähivuosina siirrytään, kunhan ne saadaan toimiviksi ja kilpailukykyisiksi.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy

Ps. Pari muistutusta näin sähkönsäästön aikoihin.

Pitäkää vesiputket ja vesimittarit lämpimänä, etteivät ne pääse jäätymään ja aiheuttamaan sään lauhtuessa vesivahinkoja.

Säätäkää tai pitäkää lämminvesivaraajan lämpötila vähintäin 55 asteessa.