Vesijohtovuoto Naavatiellä

klo 17.27

Roudan rikkominen on hidasta vaikka nyt on kyllä tolkun kone paikalla. Tuo pitäisi nyt kyllä riittää, vuoto pitäisi olla tuon kamikasan alla. Monttu jätetään tuohon pääsiäisen yli vielä vuodon korjauksen jälkeen täyttämättä, kun tuo ei liikennettäkään haittaa ja keretään etsiä parempia täyttömaita. Työ kestänee vielä muutaman tunnin.

klo 14:21

Kyllä on maa kovaa, ei ollut vuoto siinä missä vesi tuli pintaan. On kaukana roudan alla. Joudutaan pari tuntia odottelemaan, että saadaan routapiikki työmaalle, niin päästään jatkamaan. Vuoto on hallinnassa ja paineet on koko ajan päällä ettei ole vaaraa veden saastumisesta. Pari pumppua jaksaa hyvin pitää vesipinnan alhaalla. Voi tulla kyllä pitkä ilta ennen kuin pyhille päästään!

klo 9:58

Naavatiellä havaittiin juuri kohtalaisen suuri vesijohtovuoto, jonka korjaus aloitetaan välittömästi. Vuodon korjauksen ajaksi joudutaan osittain sulkemaan Naavatielle johtava vesijohto ja myös liikenne menee työn ajaksi poikki. Naavatien loppupään taloihin pääsee tilapäisesti kevyenliikenteen väylän kautta.

Naavatien vesijohdossa on ollut nyt pienellä aikaa kolme vesijohtovuotoa ja meidän on sen saneerausta aikaistettava. Aika on otollinen valurautaputkien katkeamisille, koska routa on aloittelemassa sulamisvaihettaan ja se liikuttaa maaperää jota taas valurauta ei kestä. Yritetään saada Naavatie ensi vuoden saneerausohjelmaan.

Vuoto on aiheuttanut jonkin verran veden virtauksen kiihtymistä Kontiopuiston pohjoispuolen putkissa joten vesi saattaa joissain paikoin olla sameaa. Sameus poistuu vettä juoksuttamalla.

Tällä kertaa ei tuo vuoto onneksi sattunutkaan pyhien aikana ja saadaan varmaan tänään korjattua.

Hyvää Pääsiäistä kaikille asiakkaillemme kaikesta huolimatta!

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy