Pienkiinteistöjen putkisaneerukset!

On taas kevät ja sukittajat ovat ahkeroimassa asiakashankinnoissaan. Mikäli teillä on viemäreissä ongelmia tai ne ovat jo hyvin vanhoja, niin on varmaan syytäkin niiden kuntoa tarkastella. Palveluja tarjoavat kiertävät kaupustelijat ja ovat myyntityössään agressiivisia, he kyllä löytävät jopa muoviviemäreistäkin sukitettavaa. Hinnat vaan on kohtuuttomia, eivätkä vastaa millään muotoa työn määrää tai vaatimuksia. Joskus voi toki sukitus olla paraskin vaihtoehto viemärin saneeraukseen, mutta silloinkin pitää tarjouksia pyytää muiltakin ja ensisijaisesti paikallisilta putkiliikkeiltä. Paikalliset putkiliikkeet pystyvät kyllä antamaan luotettavan arvion tarvittavista töistä ja etenkin siitä tarvitseeko yleensäkään tehdä mitään. Sisäisissä viemäreissäkin voi olla hetkellisiä toimintahäiriöitä, jotka poistuvat luonnollisesti tai putkiliikkeen avustuksella, ei sinne aina tarvitse sukkia työntää. Paikallisilla putkiliikkeillä on käytettävissään pesurit ja kamerat, joilla putkiston kunto kyllä saadaan selville luotettavasti.

Kiinteistön omistajan vastuulla on tonttiviemäri aina kadulla olevaan runkokaivoon saakka ja myös liitos siihen kaivoon. Vesijohdoissa vastuuraja on uudemmissa sopimuksissa ja ent. Pieksanmaan alueella aina runkojohdossa venttiileineen. Vielä on joitakin vanhoja sopimuksia kantakaupungissa, joissa vesijohdon vastuuraja on tontin rajalla. Vesimittari on vesiyhtiön, mutta sen ympärillä olevat sulut, liittimet, takaisku yms. helat kuuluu kiinteistönomistajalle.

Hulevesiasiat hoitelee kaupungin kunnallistekniikka. Hule- tai salaojavesiä ei saa koskaan johtaa jätevesiviemäriin!

Pieksämäen Vedeltä saat aina opastusta ja neuvontaa vesi- ja viemäriasioissa. Neuvontaa saat toimistoltamme, allekirjoittaneelta tai keltä tahansa henkilökuntaamme kuuluvalta, olemme sitä varten! Äkillisissä ongelmissa meiltä vastaa verkostopäivystäjä numerossa 044-5882821.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy

Vesihuoltopäällikkö

044-5882575