Hyvää Joulua ja Onnellista uutta Vuotta!

Vuosi 2023 alkaa olla taputeltu. Vesihuollon kannalta on vuosi sujunut melko normaalisti ja turvallisesti. Vesijohtovuotoja on ollut maltillisesti ja niiden korjauksesta on suoriuduttu hyvin. Riskejä vesien saastumisesta ei ole ollut. Viemäritukoksetkaan ei ole tänä vuonna aiheuttaneet suurempia vahinkoja. Verkostojen saneeraus tuottaa pikkuhiljaa tulosta häiriöiden vähenemisenä.

Vesihuollon kustannukset vaan pyrkivät nousemaan sähkön hinnan mukana. Käytämme paljon sähköä pumppauksissa ja vedenpuhdistuksessa ja siinä sähkön hinnan nousu tuntuu kipeästi. Muutoin olemme toimineet erittäin säästeliäästi ja saaneet pidettyä kustannukset hyvin kurissa. Vesilaitoksen kiinteistön ja sen tekniikan saneeraus on ollut käynnissä keväästä alkaen ja saatanee loppuun ennen vuodenvaihdetta. Kameravalvontaa on myös lisätty mailmantilanteen vuoksi kaikissa vesihuollon kohteissa.

Etäluettavia vesimittareita ollaan tutkittu ja etsitty meille sopivaa mallia ja järjestelmää. Tarjouksia on monestakin mallista, mutta verkostomme rakenteen vuoksi asia vaatii vielä selvittelyä. On eri asia saada yhteydet toimimaan asemakaava-alueella kuin haja-asutusalueella, kesämökkien kaivoissa sijaitsevista mittareista puhumattakaan. Se on ainakin vuoden mittaan huomattu, että hätäilemällä olisi mennyt pahasti metsään, kehitys tuo uusia järjestelmiä koko ajan.

Tiedottamista ollaan myös kehitetty niin, että nyt meillä on nyt valmius laittaa häiriöilmoituksia myös tekstiviestein. Ne kohdennetaan juuri sille alueelle tai kadulle jota häiriö koskee. Edellyttäen tietysti, että yhteystietonne ovat ajantasalla. Viesti tulee otsikolla PMK Vesi.

Toivotamme asiakkaillemme oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua ja Onnelista uutta Vuotta!

Ps. Pyhistä huolimatta verkostopäivystäjämme on aina tavattavissa numerossa 0445882821, verkostojen kunnossapidosta vastaa Verkostopäällikkö Mika Eloranta.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy

0445882575