Vuotoa etsitään edelleen.

24.2.2022 klo 12.28

Etsinnöissä tullaan todennäköisesti  käyttämään myös Teknisen toimen lämpökameralla varustettua dronea jota meille tarjottiin avuksi. Drone- lentoja tullaan tekemään metsälinjojen lisäksi keskustan alueella.

24.2.2022 klo 8:30

Parin pienemmän vesijohtovuodon löytämisen ja korjaamisen lisäksi meillä on edelleen jossain melko suuri verkostovuoto, joka on löydettävä. Nuo pienemmät vuodot, jotka korjattiin eivät olleet vesimäärältään niin suuria, että ongelma olisi korjautunut. Tornista katoaa edelleen vettä 300-500 m3/vrk. Vesi kyllä saadaan kaupunkiin riittämään pumppaamalla sitä lisää Matoniemestä ja Tuopulta.

Vuoto on vesitornin vaikutusalueella eli kantakaupunki, Vangasjärvi, Mölykylä, Anola, Kukkaromäki, Tahiniemi, Pappilanmäki, Kontiopuisto, Teollisuuskylä alueella. Vuotoa ei ole tullut jo parin viikon ahkerista etsinnöistä huolimatta esille. Olemme kaikki linjat, jotka eivät ole aivan teiden vierillä, kohta käyneet läpi. Lumikenkäilyä on harrastettu koko porukalla ja ihan urakalla. Pintavesien laatukin on tällä hetkellä kelien vuoksi lähellä pohjaveden laatua, joten vuotoaluetta ei ole saatu rajattua edes ojien vesinäytteillä. Ei ole mahdotonta, että vuoto olisi esimerkiksi jossain asumattomassa kiinteistössä ja vesi pääsee valumaan huomaamattomasti sadevesiverkostoon tai ojiin. Jätevesiverkostossa ei ole havaittu kasvavaa vesimäärää.

Ensi viikolla aloitamme vuodon rajaamisen venttiilejä sulkemalla. Ensin suurempia kokonaisuuksia ja siitä eteenpäin katukohtaisesti. Esim. Tahiniemi voidaan rajata parilla venttiilillä ja yöllä voidaan sen vaikutus havaita. Valitettavasti mittarina on vain tornin pinta ja siinä sulkemisen vaikutus näkyy kohtalaisen pitkällä viiveellä. Siten sulkuaika on oltava useampi tunti. Sulut tehdään öisin ja niistä ilmoitetaan häiriöilmoituksilla nettisivuillamme.

Nyt olisi ensiarvoisen tärkeää tilata nuo häiriöilmoitukset omaan sähköpostiin. Näin olisi tieto, milloin oman asuinalueen vesiä katkaistaan. Silloin on syytä varautua ottamaan hieman vettä talteen, kun tuo sulkeminen saattaa aiheuttaa veden samenemista. Sulkualue saattaa myös yllättäen laajeta jos joku suljettavaksi aiottu venttiili ei toimikaan.

Jos havaitsette missään vähänkään viitteitä vesijohtovuodosta niin ilmoittakaa meille heti. Vuoto voi ilmetä esimerkiksi kohinana talon sisällä vaikka vuoto olisikin kadulla. Painevaihtelut on myös yksi viite vuodosta kuten tietenkin vapaana virtaava vesi.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy

0445882575

ari.haikarainen@pieksamaki.fi