Viemärin saneeraus Keskuskadulla huomenna!

8.4.2021 klo 10.30

Sinnehän se uusi putki sujuvasti sujahti ja taas tuli 50v lisää käyttöaikaa! Kerätään kaivojen viimeistelyn jälkeen liikennejärjestelyt pois ja uusiin haasteisiin.

Tuommoinen räjähtänyt kohta oli tuolla kaivovälillä. Tuo kohta oli aivan kaivon vieressä ja normaalimenetelmin olisi pitänyt itetenkin kaivaa auki, mutta tuohon saatiin vielä muoviputki sujutettua kaivojen kautta sisälle ja nyt putki on taas kuin uusi. Tuo halkeillut kohta olisi voinut sortua minä päivänä hyvänsä. Muualta vanha betoniputki oli kohtalaisen hyväkuntoinen.

 

7.4.2021

Keskuskadulla, Kalevalankadun ja Kenttäkadun välillä saneerataan yksi kaivoväli jätevesiviemäriä huomenna. Jo tänään hitsataan putki valmiiksi ja huomen aamulla vanha putki pestään ja sisään sujutetaan taipuisa muoviputki. Työ aiheuttaa liikennejärjestelyjä, jonka laajuus selviää tämän päivän aikana. Todennäköisesti turvallisuussyistä vesitornilta päin tuleva liikenne ohjataan Häyrisentien kautta ohi työmaan.

Kaivovälin saneeraukseen valittiin ns. no dig menetelmä, jossa vanhan 225 mm:n putken sisälle sujutetaan kaivon kautta uusi noin 200 mm:n Flexoren putki. Tuossa ei pitäisi monta tuntia tuhista kun putki on vanhan sisään saatu, kunhan putken kunto vielä varmistetaan ennen sujutusta. Työstä ei pitäisi aiheutua liikennehaittojen lisäksi muuta merkittävää haittaa kellekään. Kaivutöitä ei tule ollenkaan, vaan kaikki työ sujuu kaivojen kautta, eikä uutta asfalttia tarvita rikkoa. Talvella suoritetuissa viemärin kuntotutkimuksissa löytyi tuo viallinen kohta ja sen kunto arvioitiin semmoiseksi, että saneerausta ei ole syytä viivästyttää tämän pidempään. Hyvä, jos tuo vikakohta pystytään nyt kaivamatta korjaamaan.

Vaikka tuo Flexoren sujutus on erikoismenetelmä, jota tekee vain harva urakoitsija suomessa, niin saneeraus tulee selvästi halvemmaksi kuin aukikaivamalla tehtynä ja menetelmä on lisäksi hyvin nopea. Betoni putken sisään tulee siis taipuisa korrugoitu muoviputki, jonka sisäpuoli on sileä samaan tyyliin kuin markkinoilla olevassa rumpurutkessa. Työ vaatii hyvin vähän erikoistyökaluja joita voidaan myöhemmissä kohteissa myös vuokrata.

Valitamme aiheutuvaa häiriötä ja toivomme, että olette maltillisia liikenteessä huomenna!