Vesikatkot peruttu toistaiseksi!

Eilen löytyi yksi vuoto teollisuuskylän viereiseltä suolta ja se korjattiin heti pois. Sen suuruus vastasi lähimain etsittyä vuotomäärää. Viime yönä torni täyttyi jo lähes normaalisti, mutta tarkempi arvio saadaan muutamien päivien kuluttua. Kulutuksen vaihtelu estää tarkemman kulutusarvion teon kun on esim. lomaviikko yms. vedenkulutukseen vaikuttavat asiat.

Toistaiseksi emme lähde verkoston osia sulkemaan, vaan odottelemme rauhassa tilanteen kehittymistä. Hyvälle tuo nyt aamulla ainakin näytti. Kiitoksia valppaille kaupunkilaisille, vihjeitä tarkistettavista kohteista saimme hyvin. Tällä kertaa niistä ei kuitenkaan tuo vuotokohta löytynyt, vaan se oli ahkerien työntekijöidemme lumikenkäilyreitillä. Tuo vuoto oli hankasti todennettavissa, koska märällä suolla on vettä muutenkin ja lisävesi löytää aina jonkun kulkureitin paksun lumen alta.

Vesijohtoverkostohan meillä on hyvässä kunnossa ahkeran saneerauksen ansiosta. 80-luvulla oli vielä yli 50 vuotoa vuodessa, nyttemmin on ollut 5-8 kpl/v. Saneeraus on saavuttanut kyllä hyvin tulosta. Tämäkin vuoto oli nyt saneerattomalla osalla, jossa on lähivuosina ollut jo muitakin vuotoja. Tuo pitkä suolinja laitetaan kyllä saneerauslistoille tuleviksi vuosiksi. Verkostosaneeraus tuottaa vähemmän vuotoja mutta vielä suurempi merkitys sillä on jätevesipuolella jossa vesimäärät on pudonneet roimasti.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy