Vesikatko Vangasjärven alueella!

20.10.2020 klo 14:30

Hienosti on asennukset taas tänään menneet. Asiakkailla on paineet olleet jo tovin päällä ja pian päästään huuhtelemaan jo uuden asuntoalueen verkostoa. Vähän mietitytti lähteä asenuksia tekemään päiväseltään, mutta ammattimiehet on taas urakasta oivasti selvinneet ja ennakkotiedotuksen ansiosta ei ole asiakkailtakaan vielä valituksia kuulunut. Aina se olisi parempi virkeänä töitä päivällä tehdä kuin yön pimeässä väsyneenä tupeloida. Paikkoja varmaan vielä vähän huomenna viimeistellään ja siirrytään sitten uusiin haasteisiin.

Kuvassa vanhan ja uuden verkoston liitos.

20.10.2020 klo 10.22

Vesikatko tuli ajallaan ja asennukset ovat hyvässä vauhdissa. Alkuosalle Vangasjärveä jää vesikatko varmaan hyvin lyhyeksi. Puoliltapäivin on varmaankin jo paineet päällä.

Jonkin verran vanhaa kertymää noissa noin 30 v sitten asennetuissa putkissa näytti olevan, joten huuhtelun tarvetta tulee varmasti olemaan. Jokaisen kiinteistön kannattaa juoksuttaa vettä niin pitkään kunnes se kirkastuu. Sakka pyrkii menemään tonttijohtoihin ja muuta kautta sitä ei putkista pois saa. Mikäli ongelmia huuhtelun tai esim. sihtien tukkeutumisesta tulee niin kannattaa ottaa yhteyttä päivystäjäämme niin käymme korjaamassa tilanteen kuntoon. Päivystäjän tavoittaa numerosta 0445882821 tai asentajiimme.

14.10.2020

 

Ensi tiistaina, 20.10 klo 9:00-16:00 joudumme tekemään vesikatkon Vangasjärven uuden alueen kytkemiseksi vesijohtoverkostoon. Ennakkotiedoista poiketen Vangasjärventieltä ei löytynytkään sulkuventtiiliä, vaan vesi joudutaan katkaisemaan Ysimajojen kohdilta. Vedettömäksi jää kiinteistöt tuosta Onkikujasta pohjoiseen. Katkon aikana asennetaan kolme venttiiliä. Haavikujasta etelään voi katko olla lyhyempikin, kun siihen asennettavat venttiilit saadaan laitettua. Ennen katkoa kannattaa vettä varata astioihin päivän käyttöä varten.

Katkon jälkeen huuhtelemme verkostoa tehokkaasti, mutta siitä huolimatta voi väriä esiintyä vedessä katkon jälkeen koska talojohtoja emme pysty huuhtelemaan. Värjäytynyttä vettä ei kannata käyttää, vaan sitä pitää juoksuttaa niin pitkään, että vesi kirkastuu. Mikäli kaikki menee kuin Srömsöössä niin katko voi olla lyhyempikin ja huuhtelun tarve on pieni. Mikäli taas venttiili, josta pitäisi Vangasjärvi saada suljettua ei toimikaan, laajenee alue koko Vangasjärven alueelle.

Ps. lisään tähän ilmoitukseen tietoa, jos tilanne muuttuu tai on muuten tarvetta.

Ps 2. Muistakaa tilata häiriöilmoitukset sivuiltamme niin ei tule vesikatkot yllätyksenä!

Pahoittelemme häiriötä!

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy