Vesikatko Siilinmyllyntien alueella

Klo 11:19

Korjaus on valmis, jäljellä kaivannon peittäminen. Niinhän se oli routa vääntänyt viimeviikkoisen korjauksen vierestä putken poikki. Nyt siinä on hieman joustava korjauspanta. Paineet on päällä ja jos vesi on sameaa niin se kirkastuu juoksuttamalla. Hyvää viikonloppua!

 

Klo 10:06

Kaivutyö on käynnissä. Vesikatkon kestoa ei voi edelleenkään ennustaa, kun ei olla edes nähty rikkoutunutta kohtaa. Näin keväällä on tuon vuotoveden lisäksi sulamisvesiä paljon likkeellä ja niitä pitää pumpata kaivannosta pois. Imuauto oli aamulla muissa tehtävissä Virtasalmella ja pian se saadaan tänne paikalle auttamaan kaivantovesien hallinnassa.

Klo 8:54

Kaivutyö on käynnissä, kaivu oli nopea aloittaa kun kaivinkone oli jo Naarajärvellä toisella työmaalla valmiina. Uskoisin, että työ käy nyt nopeasti, jollei korjausosien saatavuudessa tule ongelmia.

Kuten tässä alunperin noita vuotoja vähän analysoitiinkin johtuvan pahasta routatilanteesta, niin jos tuo olettamus pitää paikkansa, tulee roudan aiheuttamia vuotoja vielä lisääkin tai sitten ei. Routaliikkeethän ovat pahimmillaan roudan sulamisen aikoihin ja se aika on vasta edessä.

 

Klo 8:12

Viimeviikkoinen vuotokohta petti jostain syystä uudelleen ja sen korjaus aiheuttaa kohtapuoleen 1-2h vesikatkon samalle alueelle kuin edellinenkin korjaus. Veikkaisin, että tuo samainen roudan liike on vaurioittanut putkea tuon korjatun kohdan vierestä.