Vesikatko Naarajärvellä 17-18. 01 klo 21:00 alkaen!

Vielä on tehtävä yksi vesikatko venttiilien asennusta varten. Katko on torstain/perjantain välisenä yönä alkaen klo 21:00. Katko kestää pari-kolme tuntia, jonka jälkeen verkostoa vielä huuhdellaan. Nyt on kuitenkin sulkualue jo pienempi kuin edellisissä. Kartalla punaisella merkityllä alueelle vesi katkeaa työn ajaksi ja keltaisella alueella on myös katko jos pari koestamatonta venttiiliä eivät toimikaan.

Tämän katkon aikana asennetaan yksi 160 mm:n runkoventtiili ja 110 mm:n haaraventtiili sekä huuhteluyhde. Sulkualue on merkitty oheisen linkin takaa löytyvästä kartasta.

maaselkäkatko1

Katkon jälkeen huuhteluista huolimatta voi verkostoon mennä ilmaa, joka näkyy vedessä harmaana värinä mutta kirkastuu pian. Mikäli vesi on ruskehtavaa on siihen putkistoista irronnut vanhaa rauta ja mangaanikertymää. Tämä ei ole terveydelle vaarallista, muttei kuitenkaan pidä käyttää juomavetenä. Jos vedessä on em. haittoja, auttaa niihin veden laskeminen. Hyvä tapa on laskea vettä reilusti ensin vaikka 15 min ja sen jälkeen pienentää virtaamaa kunnes vesi kirkastuu. Mikäli vesi ei ihan tällä parane niin ilmoittakaa vesimittarin lukema toimistollemme ja lisähuuhtelun jälkeen toinen lukema niin voimme tarvittaessa hyvittää tuon huuhteluveden.