Vesikatko Kauppakadulla!

Klo 15:28

Homma on meidän osalta valmis, Skanska pääsee jatkamaan saarekkeen rakentamista ja päällystetöitä omalla aikataululla. Tuo palopostin ja putkien vaihto näin viimetingassa oli kyllä valtava ponnistus kaikkine vastoinkäymisineen. Hienosti porukka taas venyi äärimmilleen ja nyt on ansaittu lepo kyllä paikallaan. Jos tuo työmäärä olisi osattu paremmin arvioida niin ehkä olisi kuitenkin jätetty riskillä vähän vanhaa putkea uuden päällysteen alle mutta nyt on kuitenkin kaikki putket siellä uusia ja paloposti paremmalla paikalla ja toimii. Skanska käyttää vielä jonkin aikaa meidän valmiiksi tekemiä liikennejärjestelyjä mutta meidän osuus työstä on valmis.

 

KLO 3:35

Itäkadun vuotokorjaus on valmis ja Kauppakadun työtkin ovat hyvällä mallilla. Viemäri on jo uusittu ja vanha vesijohto on purettu pois. Kasaillaan vielä uusi esivalmisteltu putki paloposteineen tilalle niin saadaan verkostoon paineet takasin ja päästään täyttö ja tiivistysvaiheeseen. Aamupäivä voi olla pitkällä ennenkuin kuoppa on valmis ja liikennevalotolpat oikeilla paikoillaan takas.

Eräs mies oli kovasti erimieltä, että voiko näitä töitä tehdä yöllä kun ihmiset nukkuisivat. Hän päätti parkkeerata autonsa poikittain Toikantielle ettei päästy läjitysalueelle. Poliisit tulivat kuitenkin nopeasti paikalle ja pienen neuvottelun jälkeen pääsimme taas töitä jatkamaan, kiitos poliisille nopeasta toiminnasta. Kaikenlaista harmia sitä voi työmaillakin tulla.

 

Klo 23:50

Itäkadun vuotokorjaus alkaa olla hanskassa mutta Kauppakadulla ei olla vielä päästy edes vesiä katkomaan kun odotellaan vähän imuautoa toiselta työmaalta. Odotus ei ole mennyt hukkaan kun on sillä aikaa saatu kaivanto kuntoon ja vaihdettavat putket näkyviin ja päästään purkamaan palopostin kaivoa.

Tämä kuva on Itäkadun vuodonkorjaukselta. Imuauto tulee pitämään kaivantoa kuivana pannan asennuksen aikana ja putki on koko ajan ylipaineinen, jolla varmistetaan, että vesiputkeen ei pääse sinne kuulumatonta maavettä, jossa voi olla bakteereja. Aina se ei ole helppoa mutta kuitenkin välttämätöntä.

Tuossa näkee muuten hyvin kaivannon koon. Tuossa oli oikeassa reunassa Kauppakadun liikennevalosaareke joka piti purkaa päältä pois että pääsee putkiin käsiksi.

 

 

 

 

klo 19:47

Työt aloitettiin ja käynnistyikin mukavasti ja homma laajenikin heti kättelyssä, kun ei viitsi jättää muutamaa metriä väliin vanhoja putkia. Pienen lisätyön tuppas vielä samaan aikaan kun Itäkadulla katkesi vesijohto. Henkka laittoi ripeästi porukan kahtia ja kaksi työmaata yhtäaikaa käyntiin. Onneksi oli kaikki terveinä ja saatavilla ja saatiin vielä lyhyellä varoitusajalla toinen kaivinkonekin. On oikein mukavaa, että porukassa on vastuunkantajia ja osaavia tekijöitä, etenkin kun on itse pari tuntia poissa ja siitä huolimatta tai sen ansiosta kuitenkin hommat luistaa!

Kauppakatu

Ja siihen lisätyönä Itäkadun vuoto!

 

 

klo 10:04

Tänä iltana on Kauppakadulla vesikatko, jonka aikana vaihdetaan rikkonainen paloposti ja pätkä putkea uusiksi. Samalla paloposti siirretään saarekkeen jatkoksi, pois ajourasta. Työ kuuluu vielä näihin Keskuskadun päällystämisestä aiheutuviin ennakoiviin töihin. Hyvä, että meillekin jäi mukavasti aikaa poistaa uuden päällysteen alta noita viallisia, riskialttiita vesikalusteita. Toivotaan nyt, että uusi päällyste tulee pysymään ehyenä jonkin aikaa.

Vesikatko on klo 22:00-06:00 kuvan osoittamalla alueella, johon sattuu onneksi vain muutamia asuntoja.

kauppakatu

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy