Vesijohtovuoto Naarajärvellä

klo 15:39

Ja noin siihen on laitettu muovia väliin!

klo 15:31

 

Noin oli putki haljennut!

14:59

Rikkoutunut putki on näkyvillä. Himaniittiputki on haljennut pituussuunnassaan ilmeisesti sen päällä olevien kivien painon alla. Tuohon laitetaan tilalle pätkä muoviputkea Multijoint- liittimien avulla. Kaivannon lopullinen peittäminen jää varmaankin huomiseen, kun aikansa tuo putken uusiminen ja linjan huuhtelukin vie. Kaivannossa on käytössä tehokas lietepumppu, jolla kaivanto saadaan liejusta huolimatta pitäneen tulevan korjauksen aikana kuivana.

Tuossa kuvassa on tuo rikkoutunut putki, jota pidetään paineisena koko korjauksen ajan.

9:17

Vuoto on paikallistettu ja korjaus aloitettu. Vuotokohta saatiin eristettyä niin, että paineiden pitäisi palautua kaikille muille käyttäjille Frankea lukuunottamatta. Frankella on vesikatko kunnes vuoto saadaan korjattua.

Vedessä voi paineen aleneman ja virtaussuuntien muutoksien vuoksi esiintyä sameutta jonka poistamiseksi on vettä vain juoksutettava. Veden juoksuttaminen kiinteistön viimeisestä vesipisteestä huuhtelee myös tonttijohdoista irronnen rauta ja mangaanisakan tehokkaasti pois.

Jos vesi on sameaa ei sitä pidä juoda tai käyttää esim. pyykinpesuun. Samentunut vesi ei ole kuitenkaan terveydelle vaarallista eli siinä ei ole haitallisia bakteereja tai muita haitta-aineita. Samentumia voi esiintyä vielä myöhemminkin johto-osissa joissa kulutusta on vähän.

7:44

Vedenpaine on romahtanut Naarajärvellä ainakin Leppäkankaalla ja Heiskalantiellä. Alueella on oltava jossain isohko vuoto jota aloitetaan paikallistamaan ja korjaamaan!