Vesijohtovuoto Häyrisentiellä!

Toivotamme asiakkaillemme Hyvää ja Rauhaisaa Joulua! 

21.12 klo 11.03

Vuotava venttiili on vaihdettu. Työmaalle palataan ensi viikolla vaihtamaan rikkonainen taloventtiili ja rikkonainen jätevesikaivo. Siitä aiheutuva haitta asiakkaille on paljon pienempi kuin eilisestä korjauksesta. Selviteltäväksi jää vielä mysteeri, miksi Välikadultakin katkesi eilen vesi. Keskuskadun ja Kenttäkadun risteyksessä on ilmeisesti korjaustarpeessa ja  kiinni oleva venttiili. Kehitämme vielä hiukan vedenjakelua kun eilenkin kaupoista loppui tonkat kokonaan. Jatkossa vuotokorjauspaikalle tulee 500 litran tankki peräkärryssä, josta vettä jaetaan omiin astioihin.

klo 19.39

Miehet ja koneet on tankattu ja sen aikana pumput ovat kuivattaneet kaivantoa sen verran, että kaivutyötä voidaan jatkaa. Vuoto on paikallistettu viime asfaltoinnissa asfaltin alle jätetyn venttiilin laippoihin. Runkoventtiili oli jäänyt asfaltin peittoon, mutta onko se vaikuttanut venttiilin rikkoutumiseen jää arvailujen varaan. Veikkaisinpa, että parissa tunnissa tuo saadaan parsittua kuntoon. Vieressä oleva, rikkoutunut viemärikaivo onkin sitten jo toinen juttu. Se korjattanee joulun jälkeen.

klo 18.07

Kaivutyöt on edelleen käynnissä. Maa on niin vetistä, että kaivaminen on todella hankalaa ja liete tukkii pumppuja, mutta parhaamme yritämme. Vesikatko on yllätykseksemme laajempi kuin alunperin piti, vedettä on myös Välikadun kerrostaloja. Vedenjakelukin kangertaa, kun kaikki Pieksämäen kaupat jo tyhjennettiin tonkkavedestä. Tarvittaessa ryhdymme käyttämään siirrettäviä säiliöitämme, joista jakelu tapahtuu silloin omiin astioihin. Katsotaan ensin miten pitkään katko tulee kestämään, sitä on vielä hyvin vaikea arvioida, voi ainoastaan luvata, että aamuun mennessä on kaikilla vedet päällä. Onneksi on tulevien sähkökatkojen varalle ihmiset jo varanneet viisaasti vettä astioihin.

 

klo 12.06

Vedenjakelu on järjestetty Häyrisentien ja Niittytien risteyksessä!

 

klo 11.07

Vuotoa rajoitetaan, kaapelinnäytöt tulossa, huuhteluja käynnissä ja vedenjakelu järjestetty vuodonkorjauspaikalle noin tunnin sisällä!

 

klo 9.48

Häyrisentiellä on suurehko vesijohtovuoto, joka sotkee alueella vesiä ja korjaus tulee aiheuttamaan vesikatkon Kalevalankadun ja Kenttäkadun välille. Ilmeisesti on kyseessä runkojohdon katkeaminen hieman ennenaikaisesti. Perinteisesti suurempi vuoto on ajoittunut jouluaatolle. Vuodon korjaustoimet on aloitettu välittömästi. Häyrisentien alueella on vesi ruskeaa ja sen käyttäminen kannattaa lopettaa heti. Kun tuo vuotokohta saadaan eristettyä, huuhdotaan verkostoa laajemmalti. Kiinteistöillä kannattaa noin tunnin päästä alkaa veden juoksutus ja kun vesi on kirkastunut niin sitä voi käyttää normaalisti.

Päivitän tänne tilannetta sitä mukaa kun korjaustoimet etenevät!

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy