Vesijohdon sujutusta Naarajärvellä ja sen jälkeen..

 

 

20.9.klo 7:50

Sujutus onnistui hienosti vaikka venttiilien kanssa oli vähän ongelmia. Pieksämäen maalaiskunta kun ei ole johtojaan aikoinaan ymmärtänyt kartoittaa kunnolla, niin venttiilejä saa arpoa aina ihan huolella. Kaikille venttiileille on nyt paikka selvillä ja kaivantoihin osuneet taloventtiilit korjattiin samalla kuntoon, vaikkakin ne on kiinteistön omistajien vastuulla. Tänään peitellään kuopat ja siistitään jäljet. Nyt on toiveissa, että ei tarvitse jouluaattoyönä olla tuolla ihmisten takapihoilla Himaniittia korjaamassa. Koko vähän yli satametrinen tonttien halki mennyt Himaniitti on nyt muutettu muoviputkeksi ja venttiilit uusittu. On meillä vaan melkoisen kätevät asentajat ja konemiehet ja heillä homma hoituu mallikkaasti, kiitos asentajille!

19.9 klo7:42

Tänään sujutamme Naarajärvellä Kärpänpolun ja Oravapolun välillä uutta vesijohtoa vanhan Himaniittiputken sisään. Tuo Himaniitti on jo parikin kertaa vuotanut ja putki on hankalassa paikassa tonteilla, niin sujautamme vanhan sisään uuden vahvemman muoviputken. Työ aiheuttaa päivän kestävän vesikatkon ja katkoalueelle on jaettu katkotieto lapuilla. Työ kestänee koko päivän ja kaivantoja peitellään vielä huomennakin.

Seuraava työmaa tuon jälkeen on Purotie, jossa uusitaan yksi kaivoväli viemäriä ja muutama huonokuntoinen kaivo. Viemäri on oikkuillut muutaman kerran ja kuvauksissa havaittiin siinä olevan aika pahoja painumia, jotka on heti korjattava. Työ on hieman viivästynyt, kun joku on viemärin päälle asentanut katuvalot, kaapeleita ja etenkin 20 kw:n kaapelin, joka olisi saatava virrattomaksi että saa kaivaa sen lähellä. Savon Voima ei kuitenkaan saa laitettua kaapelia virrattomaksi ennenkuin Tahiniemessä valmistuu kiertoyhteyden rakentaminen. Sitä odotellessa.

Purotien jälkeen päästänee rakentamaan Ratakadulle virtausmittauskaivo ja kytkemään uusi vesijohto verkkoon. Ratakadun jätevesipumppaamon läheisyyteen asennetaan myös palovesiasema.

Ratakadun jälkeen päästänee uusimaan Franken tehtaalle menevä vesijohto joka sekin on tuota Himaniittia.

 

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy

0445882575