Vesihuoltolinjojen ja lämpölinjojen rakentaminen kesällä 22

 

Asemanseudun vesi- ja lämpölinjojen siirtotyö on käynnissä. Ratakadun puolelta aloitettiin eilen suojaputkien poraus ja se on alkanut ongelmitta. Porauksen tekee Lännen alituspalvelu. Poraaminen kestää neljästä kuuteen viikkoon, eli lähes koko heinäkuun.

Kaupungin puolella rataa on vesi- ja lämpölinjojen rakentaminen jo hyvällä mallilla. Vesijohto ja palovesiasema on pääosin asennettu ja lämpölinjoja rakennetaan kiivaasti. Porauksen vastaanottokaivantoa ollaan juuri kaivamassa. Hieman on ongelmia aiheuttanut putkien ja osien saatavuus, mutta nyt on kaikki tarvittava paikalla. Asemakatu on tunnelityömaan vuoksi kokonaan suljettu ja se helpottaa myös meidän liikennejärjestelyjä.

Myllykatu saatanee liikenteelle kunhan lämpölinjat saadaan hitsatua ja venttiilit asennettua. Lämpölinjoja ei voi peittää lämpölaajenemisen vuoksi ennenkuin niihin on saatu lämmöt päälle. Myllykadun liikenteelle saamiseen mennee noin kaksi viikkoa. Lomia on lomitettu niin, että ne ei aiheuta viiveitä muihin töihin.

1.7.2022 klo 16:52

Vesijohdon suojaputken poraus osui kaukolämmön putkeen rikkoen sen. Kadulla lainehtii nyt kaukolämmön kuumaa, sinistä vettä jonkin verran kunnes Savon voima saa venttiilejä kiinni. Tuon lämpöjohdon korko ei ollut niin tarkasti tiedossa ja kyseessä oleva asemarakennuksen lämpöjohto oli muutostyön alla jo tuon porauksen vuoksi muutenkin. Suunnitelmia on nyt hieman tarkistettava ja palattava alkuperäiseen, jossa tuo porauksen päättökuoppa oli juuri tuohon lämpöjohtojen luokse suunniteltukin.