Vesihuollossa sähkönsaantiongelmia!

2.1.2019 klo 12:42

Vesihuolto on palannut lähes normaalitilaan. Myrskyn aiheuttamat vikatilanteet on saatu pääosin korjattua ja sähköä saadaan kaikkiin kohteisiin. Sähkö kyllä pätkii edelleen ja voi aiheuttaa painevaihteluja ajoittain. Nyt odotellaan, että mitä ilta tuo tullessaan. Ennusteiden mukaan myrsky olisi tältä erää ohi, mutta puissa näyttää vielä tykkylunta jonkin verran olevan. Toivotaan parasta mutta valmistaudutaan kuitenkin pahempaan.

1.1.2019

Talvimyrsky tai oikeastaan lumisade aiheuttaa kovasti ongelmia pumppaamojen ja paineenkorotuksien toiminnalle. Sähköt pätkii ja automatiikka ei sen vuoksi pelaa. Keskusta-alueella kaikki toimii suht normaalisti, mutta haja-alueella on sähkön varassa toimivat pumppaamot ja paineenkorotusasemat ongelmissa. Miehet on nelivetoautoineen noita ongelmia selvittelemässä sitä mukaa kun kerkeevät, mutta toimintakatkoja on edelleen tiedossa. Olemme suurempien voimien armoilla. Tärkeimpiä pumppaamoja hoidellaan imuautoilla, mutta niidenkin liikkuminen on nyt hankalaa.

Vitikan paineenkorotuksen jälkeen Maaveden suunnassa on vielä joku ylimääräinen vedenkulutus eli vuoto, jota ei ole vielä osuuskunta saanut paikannettua. Kyseinen vuoto on kuitenkin pieni, eikä sinänsä aiheuta veden riittävyydelle ongelmia.

Haja-alueilla vesikatkot jatkuvat varmasti vielä huomiseen, kun tuo yön sääennuste ei ainakaan helpotusta tilanteeseen tuo.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy