Vedenlaatuhäiriöitä Kontiopuistossa tänä iltana 2.10 klo 21:30 alkaen

klo 8:18 Katukin on jo ajokunnossa!

Yön on miehet ahkeroineet ja täyttäneet kuopankin siististi täyteen. Ensi viikolla laitellaan paikat kuntoon. Päällystettä ei varmaankaan enää tänä syksynä tuohon saada joten laitettanee öljysora kunhan enimmän painumat on tulleet.

klo 22:59

Aikansa vie tuon verkosto-osan tyhjentäminen, tuolla pätkällä on laskennallisesti yli 30 m3 vettä, josta suurin osa on laskettava pois että saadaan tuo vanhan pannan poisto ja uuden asennus tehtyä. Itse pannan kiinnitys ei veisi kuin viisi minuuttia mutta sitä ei voi paine päällä tehdä.

Kontiopuistossa, Laaksotiellä on ollut tontttijohtovuoto, jota ryhdyimme korjaamaan aamulla. Edellinen sukupolvi oli kuitenkin jättänyt meille yllärin ja sen vuoksi joudumme uusimaan tuon tonttijohdon aivan runkojohdosta alkaen.

Tämä aiheuttaa lyhyen vesikatkon Laaksotiellä Kontiopuistonkadun ja Joroistentien välillä. Katkon aikana saadaan koko talojohto uusittua, eikä maahan jää enää vanhoja, heikkoja osia, pantoja eikä venttiilejä. Tuo Laaksotien vesijohto on 250 mm:n johto, joka syöttää vettä Kukkarojärveltä torniin. Kukkarojärven pumppauksen pysäyttämisellä yritetään minimoida veden samentuminen ja värjäytyminen. Muuanne vettä tulee normaalisti, eikä tuo lyhytaikainen pumppauksen pysäyttäminen pitäisi paljoa mihinkään vaikuttaa, kun vesi tulee silloin suoraan tornista.

Oletettavaa kuitenkin on, että jossain voi vesi samentua virtaussuuntien vaihtuessa, talojohtoihin tuleva samentuma poistuu parhaiten vettä juoksuttamalla. Mikäli vesi on ruskeaa niin sitä ei pidä silloin käyttää talousvetenä. Mikäli vesi on valkeaa, lonkeron näköistä, niin siihen on silloin paineen alla puristunut ilmaa, eikä se estä veden käyttöä, silloin vesi kirkastuu esim. juomalasissa hetken seisottuaan. Veden käyttöä jos malttaa vähän aikaa välttää, niin sakkaa ei joudu ns. tonttijohtoon jolloin haitta siitä on pienempi.

Kun näette tämän tiedotteen, jakakaa sitä mahdollisimman laajalti Pieksämäen alueella ja kahvipöydissä! Hätätilassa pullovettä saa työmaalta Laaksotie 10 kohdalta!

Liikennehaitta Laaksotielle jää vielä ainakin huomiseksi, kunnes kaivanto keretään  peittää ja tiivistää.