Veden syöttöjohtovuoto (veden kulutuksen pienentäminen)

 

Vuoto on korjattu!

 

Klo 14:19

Tiedotus on käynnistetty ja vedettä jääville on tieto mennyt. Valmistaudutaan koko organisaation voimin tulevaan korjaukseen ja sen turvalliseen läpi viemiseen. Palokuntakin ottaa tarvittaessa vettä muualta kuin paloaseman palovesiasemalta.

Klo 14:05

Selkiöntien päässä pääradan ja Jyväskylän radan välillä on vesijohdossa merkittävä vuoto. Tällä hetkellä vuoto on noin 20 m3/h. Kyseessä on veden 300 mm:n syöttöjohto kaupunkiin. Onneksi tuo ei ole ainut putki jota myöten kaupunkiin vettä tulee, mutta hyvin merkittävä sellainen.

Veden käyttöä on tämän illan ja ensi yön aikana pyrittävä minimoimaan eli pihojen kastelut yms. ei niin kiireelliset vedenkäytöt on nyt lopetettava. Korjaus tehdään yöllä kun tuo kulutus on minimissään niin virtaussuunnat vaihtuvat mahdollisimman vähän ja sakkaa irtoaa vähiten.

Korjaustyön valmistelu aloitettiin heti kun vuoto havaittiin ja kun putkiosa saadaan eristettyä ja kulutus pienenee tehdään korjaustyö ja asennetaan huuhtelu/ilmanpoisto dreeni vuotokohtaan. Oletan ja toivon, että aamulla on tilanne taas veden kannalta täysin normaali. Korjauksen aikana voi koko kaupungissa olla painevaihteluja.