Tapolantien viemärisaneeraus

9.9..2020

Tapolantien viemärisaneeraus on saatu päätökseen. Katu jätetään tältä vuodelta vielä päällystämättä koska huolellisesta tiivistämisestä huolimatta pintaan tulee talven aikaan painumia. Parempi päällyste saadaan keväällä. Alueella korjaillaan vieä muutamia kaivoja ja kansistoja kun niillä kulmilla ollaan. Ensi viikolla siirrytään Normekin lähistöllä olevan viemärin korjaukseen ja toinen ryhmä tekee Tuopun ja Matoniemen kaivoja.

24.8.2020

Reilusti yli puolenvälin ollaan jo tultu. Maapohja on pysynyt samanlaisena ja sitä on vahvistettu teräsarinalla koko tähänastiselta matkalta. Liikennejärjestelyjä on muotoiltu sen mukaan kun työ etenee.

 

6.8.2020

Työ on lähtenyt käyntiin ja ensi viikoksi saadaan Kehätie palautettua liikenteelle ja jatkamme eteenpäin Tapolantietä. Lähtötiedot eivät taaskaan pitäneet paikkaansa ja tekaisimme uudet suunnitelmat ja niillä mennään eteenpäin. Pohjamaa on varsin levotonta ”kutusavea” eli savista silttiä ja sitä vahvistamme murske ja teräsarinalla, jotta viemäri säilyy tulevaisuudessakin korossaan. Aiemmin ei oltu tehty minkäänlaisia pohjanvahvistuksia ja siksi viemäri olikin niin painunut. Nyt tulee järeämpi pohjarakenne.

Kuvassa ei kyllä nyt tällä kertaa nuo turvaetäisyydet oikein toteudu, mutta kun yksi mittaa ja toiset on painona, että putki pysyy täytön aikana paikoillaan voi näinkin näköjään epähuomiossa käydä. On kuitenkin harvinainen sattuma. Tärkeää tuossa kuvassa on teräs arina, jota käytetään savisen pohjan vahvistuksena ja kivetön ympärystäyttö 12 mm:n kalliomurskeella joka tiivistetään putken sivuille kunnolla ettei putkesta tule soikea.

 

29.7.2020

Tapolantiellä, Naarajärvellä aloitetaan ensi viikolla saneeraamaan jätevesiviemäriä Kehätien ja Kraatarinpihan välillä. Viemäri on pahasti painunut ja on vaarassa menettää toimintakykynsä. Katu kaivetaan auki ja tehdään uusi viemäri entisen viereen vahvistaen pohja teräs- tai murskearinalla. Asukkaiden kannalta viemärit ja vesijohdot toimivat normaalisti.

Haittaa aiheutuu eniten liikenteelle, kun esim. jo alkuvaiheessa katkeaa liikenne Kehätieltä ja sen liikenne ohjataan kulkemaan Hirvitien kautta jonne siirretään tilapäisesti myös sulkualueella oleva bussipysäkki. Kehätie on kiertotiejärjestelyillä noin viikon jonka jälkeen Kehätien liikenne palaa normaalille väylälle mutta Tapolantie on poikki ja sen liikenne ohjataan Teittiläntien kautta.

Tuon kadun saneerattavalla osalla tarkistetaan myös tonttiventtiilien sijainti ja kunto, kun ne näyttää olevan kovinkin kateissa kiinteistönomistajilta. Sadevesijärjestelyihin tehdään samalla myös pieniä korjauksia ja kartoituksia.

Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa, mutta toivomme, että saneerauksen jälkeen viemärikin toimii suunnitellusti ja siitä aiheutuvat tukokset pysyy poissa.

Ps. Tilatkaa sähköposteihinne häiriöilmoituksemme sivun yläbannerista. Näin pysytte ajantasalla vesihuollon häiriöistä tai käynnissä olevista työmaista.