Pakkaseen pitää varautua

Pakkaseen pitää varautua näin talvella, pitää tarkistaa etteivät vesijohdot pääse jäätymään. Alttiina on mm. rossipohjaisssa taloissa pakkasen pääseminen jäädyttämään alapohjaa. Näillä keleillä kissanluukut kiinni ja lunta, jota kyllä riittää sokkelin ympärille. Autotallien ovet kannattaa myös pitää kiinni, sillä siellä se vesimittari usein on.

Jäätyneen vesijohdon sulatuksessa pitää olla hyvin varovainen, mielummin sen voisi antaa ammattimiehen tehtäväksi. Vesijohto voi olla halki ja kun se sulatetaan niin voi tulla kiire saada vedet suljettua. Talvella siihen menee väkisin jopa tunteja ennen kuin katusulku saadaan kiinni etenkin jos kiinteistön omistaja ei ole pitänyt sulkua puhtaana tai ei edes tiedä että missä se on.

Oheinen kuva on muuten erään asiakkaamme ottama tänä aamuna. Kuvassa on Ratakadun jätevesipumppaamo asematunnelin suulla. Suurin osa pumppaamon tekniikasta sijaitsee maan alla, mutta tuo rakennus sisältää pumppaamon sähkökeskuksen. Rakennus on vanha pumppuhuone Haapakosken asemalta ja on tuohon kunnostettu ja laitettu.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy