Naarajärven venttiiliasennus

Torstain ja perjantain välisenä yönä oli meidän asentajat Naarajärvellä asentamassa Maaselän uutta koulua varten vesijohtoventtiliä. Ei menny ihan kuin srömssöössä. Sulkualueen yksi venttiili ei tällä kertaa suostunutkaan toimimaan ja sen vuoksi sulkualue laajeni melkoisesti. Nuo Naarajärven vanhat venttiilit ovat melko arvoituksellisia ja niissä on mm. karanjatkojen kanssa jatkuvasti ongelmia. Nyt tällä kertaa kun sulkualue laajeni niin vesikatkon piiriin tulikin paljon enemmän kiinteistöjä kuin oli oletettu.

Pahoittelut aiheutetusta haitasta, joillain saattoi vielä olla iltatoimet menossa vaikka vesikatko oli ajoitetttu niin myöhään kuin mahdollista, että työ saatiin tehtyä ennen aamua.

Maaselän koulun vesihuoltolinjan vuoksi ei kuitenkaan enää katkoja tule, kun tarvittava venttiili ja huuhteluyhde saatiin yöllä kaikesta huolimatta rakennettua. Katkon vuoksi saattaa jossain päin verkostoa olla ilmaa, joka ilmenee harmaana värinä ja pärskeinä. Vettä juoksuttamalla vaiva kyllä poistuu.

Jossain vaiheessa keväällä on tuo viallinen venttiili korjattava ja tehtävä samalla katkolla muitakin venttiilejä ja huuhteluyhteitä jotta saadaan tuo hieman puutteellisesti rakennettu Naarajärvenkin vesijohtoverkosto nykyvaatimusten tasolle.

Ari Haikarainen

Verkostopäällikkö