Naarajärvellä iso vesijohtovuoto!

19.03.2019 klo 16.56

Paineet on päällä ja huuhtelut on käynnissä. Mikäli taloihinne tulee ruskeahkoa vettä niin sitä ei pidä käyttää juomavetenä vaan huuhdella kunnes vesi kirkastuu. Mikäli vesi on harmaata tai pärskii on se merkki ilmavaivoista. Hapekas vesi selviää kun se on vaikka juomalasissa hetken aikaa. Hapettunutta vettä voi huoletta käyttää. Ilmavaivatkin poistuvat kun vettä juoksuttaa, sitä varmaan kertyy eniten nousevien kujien päihin. Veden juoksuttaminen on ainut keino ongelmasta päästä. Jos juoksuttaminen tuntuu kohtuuttomalta niin ottakaa mittarilukema ylös ja juoksutuksen jälkeen uusi lukema. Ne kun ilmoittaa meidän toimistolle niin voi saada hyvityksen vesilaskuun. Lisäkysymyksiin vastailee meidän päivystäjämme numerosta 0445882821, minä jatkan loman viettoa! Kiitos kärsivällisyydestänne!

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy

 

 

19.3.2019 klo 16.18

Putken alapuolelle oli lohjennut syystä tai toisesta reikä. Tuota on ehkä routa päässyt läheisen venttiilin avustuksella vääntämään ja rikkomaan. Himaniitti on muuten yleensä korroosiovapaa materiaali, mutta hyvin herkkä iskuille ja väännöille, vähän kuin lasiputki. Tilalle laitetaan pätkä muovia.

19.3.2019 klo 15.06

Vedenjakelu tarvitseville on paikanpäällä. Ei pitäisi enää pitkään kestää kun saadaan putket kuntoon. Mikäli teillä on vesi hyvin sameaa eikä tunnu pienellä juoksutuksella (10-15 min.) paranevan niin ottakaa vesimittarin lukema ylös ja juoksuttakaa 2-3 m3 niin eiköhän tokene. Ilmoittakaa lukemat ennen ja jälkeen toimistoomme Tarja Laitiselle niin hyvitetään sitten laskussa.

Ps. Huuhteluvedellä on hyvä vaikka pestä autoa kun on suojasää!

 

19.3.2019 klo 14:02

Vuotokohta on jo näkyvillä, toivottavasti löytyy pian sopivat osat kun näkyy olevan juuri supistus ja putkimateriaalin vaihdoskohta. Paine on kuitenkin päällä koko ajan ja tarpeen onkin, kun monttukin on epävakaa ja hieman kostea. Pumppukalusto on kuitenkin kunnossa!

 

19.3.2019 klo 11:32

Vedettöminä on ainakin Pyypolku, Metsonpolku, Teerenpolku, Oravanpolku, Siilin koulu, Jäniksen polku ja Siilinkankaantie. Muualla voitte aloittaa huuhtelua jos vedessä on väriä. Värjäytyminen voi vielä korjauksen jälkeen uusiakin kun venttiilejä aukaistaan ja virtaukset palautetaan ennalleen. Korjauksen kestosta ei ole vielä tietoa, riippuu paljon kaapeleiden näytöstä ja sijainnista.

19.3.2019 klo 11:7

Vuotoa ei ole vielä saatu rajattua ja lisävoimiakin on hälyytetty! Näyttää pahasti siltä, että korjauksesta tulee erittäin haastava! Naarajärven venttiilit ovat ongelmallisia vaikka löytyisivätkin.

Mikäli teillä on vesi värjääntynyttä, niin sitä ei pidä talousvetenä vielä käyttää. Kunhan vuotokohta saadaan rajattua niin sitten voi huuhtelemalla ja vettä laskemalla saada veden kirkastumaan.

 

19.3.2019 klo 10:36

Naarajärvellä Metsonpolun ja Siilinmyllyntien risteyksessä on iso vesijohtovuoto. Vuodon korjaustoimet on käynnistetty. Vuoto on niin suuri, että se vaikuttaa koko Naarajärven vedenjakeluun. Korkeimmilla kohdin on paineongelmia ja paikoin on havaittu jo veden värjäytymistä. Vuotokohtaa ollaan rajaamassa sitä mukaa, kun venttiilejä saadaan toimimaan. Nuo Naarajärven venttiilit on tunnetusti vähän haastavia. Naarajärven vesilaitos tuottaa maksimimäärän vettä, mutta vuoto tulee aiheuttamaan paineongelmia edelleen. Kunhan asentajat saavat vuotoalueen rajattua, niin tulee varmasti vielä vedenlaatuongelmia, kun virtaussuunnat ovat putkissa vaihtuneet ja irroittaneet vuosien saatossa kertyneitä rauta ja mangaanisakkaa.

Tässä vaiheessa pyytäisin välttämään kaikkea ylimääräistä vedenkäyttöä vahinkojen minimoimiseksi. Veden käytöstä informoin heti kun saan maastosta lisää tietoa tänne kotitoimistoon.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy