Matoniemen vettä Kukkarojärvelle!

 

9.5.2022

Työt Kukkarojärvellä on hyvässä vauhdissa, osa tulevista putkista on asennettu, osaa desinfioidaan ja alavesialtaiden sisäpuolen putkistoja aletaan hitsata. Nyt tulee siis mahdollisuus ohjata Jäppilän Matoniemestä saatavaa vettä tilanteen niin vaatiessa joko alavesialtaaseen tai suoraan torniin, ohjaus tehdään alavesialtaan kojetilaan asennettavilla venttiileillä. Pian on edessä alavesialtaan tyhjennys ja kaupunkiin lähtevän linjan katkaisu. Nämä toimenpiteet ei pitäisi aiheuttaa kuluttajille mitään vaikutuksia kun vettä saadaan työn ajan muita reittejä pitkin.

 

ÄJatketaan töitä, joiden tarkoituksena on liittää Jäppilän Matoniemen vedenottamolta tuleva putki suoraan Kukkarojärven vesilaitokselle ja siellä alavesialtaaseen ja kaupunkiin lähteviin linjoihin. Tällä projektilla saavutetaan lisävarmuutta ja lisäkapasiteettia vedentuotantoon. Asiaan vaikuttaa myös tuleva asematunnelin remontti, jossa tilapäisesti poistuu yhteys kaupunkiin asematunnelin kautta.

Näillä järjestelyillä vettä tulee enemmän Selkiöntien radanalituksen kautta ja sieltä suorempaa reittiä torniin. Eräs syy nyt tehtäviin muutoksiin on myös tavoite, että Matoniemen vedenottamolta saataisi niin paljon vettä kaupunkiin, että Tuopulta tulevaa putkea päästään huoltamaan. Tämä vaatii vielä muutoksia paineenkorotuksille ja automaatioon.