Luvassa öisiä vesikatkoja koko kaupungissa!

1.3.2022 Vesikatkot peruttu!

Eilen korjattiin yksi vuoto, jonka oletetaan olevan se mitä etsittiinki. Kiitos vinkeistä!

28.2.2022

Vuodonhakua varten suljemme vesijohtoverkostoa alue kerrallaan. Tämän viikon aikana tulee suljettavaksi Tahiniemi, Nokkala-Hirvipohja alue, Teollisuuskylä, Pappilanmäki-Nenonpelto, Vangasjärvi jne. Sulkemiset tehdään aamuyöllä. Sulkemiset aiheuttanevat myös veden samentumista, koska vaikka sulku tehdään lähes nollakulutuksen aikaan, niin paineen lasku voi irrottaa sakkaa verkostosta. Vesi kirkastuu vettä juoksuttamalla, jos noin 15 min juoksutus ei auta niin silloin kannattaa ottaa yhteyttä taloyhtiöön ja omakotitaloista meihin.

Vuoto, jota haetaan on varmistunut noin 300m3/vrk ja on vesitornin vaikutusalueella. Tuon kokoinen vuoto ei vielä vaaranna vedensaantia, mutta aiheuttaa turhia kustannuksia. Vuoto on saatava pois viimeistään ennen kuin asematunnelin kaupunkiin syöttävä putki katkaistaan asematunnelin remontin vuoksi. Vuoto voi edelleen olla jossain kiinteistössäkin, joka on jäänyt tyhjilleen, mutta todennäköisesti jossain verkosto-osassa, jossa vuotava vesi pääsee näkymättömiin esim sadevesikaivoon ja jätevesikaivoon. Kiinteistöjen lähellä, kadulla oleva vuoto voi kuulua yöllisenä kohinana melko kaukaakin.

Katkoista ei ilmoiteta erikseen, koska emme niitä pysty ennakoimaan. Kannattaa kuitenkin tilata nämä häiriöilmoitukset sähköpostiin. Ei kannata jättää myöskään yksi pyykin- tai astianpesukoneita päälle, koska vesi voi katketa kesken ohjelman ja se vaikeuttaa myös vuodonhakua. Ilmoittelen kuitenkin alueet, jotka on testattu ja joille ei enää katkoja tule sekä alueet joita alamme pilkkomaan pienempiin verkosto-osiin.