Laaksotien vesihuollon saneeraus

30.8,2021 Työt jatkuvat viimeinkin

Tänään päästään kohta kahden viikon odottelun jälkeen viimein jatkamaan saneeraustyötä. Kaivannossa törmättiin kallioon ja paikallinen rakennusliike sitä sieltä ampui pois mutta työn pysäytti laiterikko, jonka korjaamiseen tarvittavaa osaa ei meinattu saada mistään. Tänään on kuitenkin kaikkia vehkeet kunnossa ja tuo kallion nyppy saatanee poistettua ja työ pääsee jatkumaan. Odotteluaikaa ei oltu kädet taskussa vaan työporukalle oli sopivasti rästissä pienempiä korjaushommia jotka saatiin tauon aikana mukavasti tehtyä alta pois. Muutoin työ on edennyt suunnitelmien mukaan vain puiden kaato ja tuo kallio on meitä siinä haitannut. Saneeraustyö on kyllä ehkä historiamme suurin ja vaativin jo ilman noitakin ongelmia. Saneerataan kaikki tonttijohdot ja torniin menevä linja samalla. Kiinteistöille on työn ajaksi tehty korvaava syöttölinja vesikatkojen välttämiseksi. Kaikki työ on kuitenkin tehty omana työnä paitsi tuo kallion louhinta.

 

2.6.2021 Työt hyvällä mallilla

Töitä on jokunen viikko puskettu ja on pysytty suunnilleen aikataulussa vaikka välillä on pitänyt hyppiä muissakin projekteissa. Tonttiviemärien saneeraus on yllättävän hidasta, mutta kyllä niistä tulee nyt hyviä pitkäksi aikaa. Tavoitteena on olla Lammenraitin tuntumassa tämään kuun lopussa ja saada katu ainakin läpiajoliikenteelle. Meidän perästä tulee katuvalojen laittajat kaivelemaan pylväsantureita ja kaapeleita. Elokuun alussa jatketaan samalla mallilla kohti Kontiopuistonkatua.

 

4.5.2021 Työt alkaa

Pääsimme eilen aloittamaan saneeraustyön. Työ alkoi tilapäisen vesijohtoliittymän kytkennällä ja asfaltin kuorinnalla sekä työmaa varastojen järjestelyillä. Työalueen kiinteistöihin rakennetaan tilapäinen vedensyöttö jolloin katkot eivät häiritse asukkaita niin paljoa. Ajoneuvoliikenteeltä sekä myös kevyeltä liikenteeltä on katu työn ajan poikki. Hieman lisähäiriötä aiheuttaa, että kaupunki samanaikaisesti saneeraa Kontiopuistonkatua mutta eiköhän jokainen uuden kulkureittinsä löydä kun maltilla seurailee opastuksia.

 

22.4.2021 Kiinteistöille jaettava tiedote:

Laaksotiellä, välillä Joroistentie-Kontiopuisto, alkaa hyvin mittava vesihuollon saneeraus, jota aloiteltiin jo viime kesänä. Laaksotien jätevesiviemäri kuvattiin ja siinä havaittiin muutamia erittäin riskialttiissa kunnossa olevia kohtia. Tarkoituksenamme on uusia samalla myös tonttijohdot tonttien rajalle saakka kaikille tasapuolisuuden vuoksi. Alueella on erilaisia sopimuksia, mutta kaikkia kohdellaan tässä nyt tasapuolisesti ja uusitaan tonttijohdot tontin rajalle. Siitä voi kiinteistönomistajat jatkaa tupaan saakka, jos ei ole jo ennemmin putkiaan saneeranneet.

Uudet vesi- ja viemäri johdot kaivetaan suunnilleen tontin rajalle saakka ja viemäri tarkastuskaivolle, jos sellainen on talon ja tontin rajan välillä. Tämä kaivu saattaa jossain kohdin vaurioittaa tonttien raja-aitoja ja muita istutuksia. Jos kiinteistön omistaja viimeistelee tonttinsa puolen itse niin venttiilit yms. saadaan pois katualueelta, jolloin ne ovat helpommin käytettävissä. Jos istutukset ja muut piharakenteet ovat esteenä niin uudet putket jätetään kauemmas. Yksityiskohdat ratkotaan paikan päällä kunkin kiinteistönomistajan kanssa.

Liikenteelle tulee myös melkolailla haittaa ja järjestelyjä, kun nuo tonttijohdot katkaisevat koko kadun ja liikenne on ohjattava toista kautta. Työalueelta katkaistaan liikenne ja tonteille pääsy pyritään turvaamaan mutta se ei ole aina mahdollista vaan auto on jätettävä hieman kauemmas.

Tuohon saneeraustyöhön vaikuttaa myös suunnitelmat katuvalojen saneerauksesta ja puiston kunnostamisesta, jotka otetaan huomioon työn aikana. Kaupunki on jo ennakolta merkinnyt kaadettavia puita eikä se harvennus kuulu tähän projektiin. Tämän saneeraustyön vuoksi jouduttanee myös joitakin puita kaatamaan.

Tässä yhteydessä olisi kiinteistön omistajan edullista uusia myös johtonsa tontin rajalta sisälle saakka. Samalla voisi olla mahdollisuus tuoda sadevesiliittymä tontille. Sadevesiasioita kaupungilla hoitaa Mika Ukkonen. Työ alkaa vapun jälkeen Joroistentien puoleisesta päästä ja oletamme, että heinäkuuhun mennessä olemme suunnilleen Lammentien kohdalla ja siitä jatkamme kesälomien jälkeen. Heinäkuussa ei siis tuota työtä tehdä. Työaika on normaalisti klo 7.00-15.00. Joitain kytkentöjä joudumme tekemään myös yöaikaa.

Työn etenemistä voi seurata sivuiltamme www.pieksamaenvesi.fi

Työstä vastaa:Verkostopäällikkö Ari Haikarainen 044 5882575

Putkiasentaja Henri Mönttinen 040 6209004″

15.4.2021

Suunitteilla on Laaksotiellä, välillä Joroistentie-Kontiopuisto, hyvin mittava vesihuollon saneeraus, jota aloiteltiin jo viime kesänä. Laaksotien jätevesiviemäri kuvattiin viime talvella ja siinä havaittiin muutamia erittäin riskialttiissa kunnossa olevia kohtia. Kohde nostettiin saneerauskohteiden kärkeen ja aiotaan tehdä loppuun tänä kesänä. Tarkoituksenamme on uusia myös tonttijohdot tonttien rajalle saakka kaikille tasapuolisuuden vuoksi. Alueella on erilaisia sopimuksia, mutta kaikkia kohdellaan tässä nyt tasapuolisesti ja uusitaan tonttijohdot tontin rajalle. Siitä voi kiinteistönomistajat jatkaa tupaan saakka jos ei ole jo ennemmin putkia saneeranneet.

Oman haasteensa saneeraukseen tuo vielä se, että Laaksotiellä on suuri vesijohto, joka syöttää vettä aina vesitorniin saakka ja sen virtaus on oltava katkeamaton. Näin ollen meidän on tehtävä uusi vesijohto entisen viereen ja tehtävä vaihto sitten kerralla uuteen että torniin riittää vettä. Tätä ennen on tietysti rakennettu putki huuhdeltava ja otettava tarvittavat vesinäytteet.

Liikenteelle tulee myös haittaa melkolailla ja järjestelyjä kun nuo tonttijohdot katkaisevat koko kadun ja liikenne on ohjattava toista kautta.

Tuohon saneeraustyöhön vaikuttaa myös suunnitelmat katuvalojen saneeraus ja puistosuunnitelmat jotka otetaan huomioon työn aikana.

Kaivutyöt alkaa kunhan routa maasta sulaa.