Laaksotien vesi- ja viemärijohtojen saneeraus

Suunitteilla on Laaksotiellä, Kontiopuistossa hyvin mittava vesihuollon saneeraus. Laaksotien jätevesiviemäri kuvattiin tässä talvella ja siinä havaittiin muutamia erittäin riskialttiissa kunnossa olevia kohtia. Kohde nostettiin saneerauskohteiden kärkeen ja aiotaan toteuttaa jo tänä kesänä. Nyt vain tämä koronatilanne vaikeuttaa jonkin verran työnsuunnittelua. Saneeraus aloitettaisi Joroistentien toiselta puolen kaivamalla Joroistentie poikki ja rakentamalla siihen uudet vesi- ja viemärijohdot entisten viereen. Joroistentien alituksessa on vanha viemäri painunut ajan saatossa niin paljon, ettei sitä millään sujutus tai tunkkauskeinoin pysty korjaamaan. Ainut keino on kaivaa Joroistentie poikki ja tehdä viemärille kunnon arina teräspoimulevyistä. Viemärissä kulkee tuolla hyvin paljon vettä ja sen vuoksi on meillä suunnitteilla ohituspumppaukset työn ajaksi. Näin saataisi viemäri rakennettua entisen tilalle turvallisesti ja sujuvasti. Tarkoituksenamme on uusia myös tonttijohdot tonttien rajalle saakka kaikille tasapuolisuuden vuoksi. Alueella on erilaisia sopimuksia, mutta kaikkia kohdellaan tässä nyt tasapuolisesti ja uusitaan tonttijohdot tontin rajalle. Siitä voi kiinteistönomistajat jatkaa tupaan saakka jos ei ole jo ennemmin putkia saneeranneet. Vesimittarit uusitaan samalla kaikille.

Oman haasteensa saneeraukseen tuo vielä se, että Laaksotiellä on suuri vesijohto, joka syöttää vettä aina vesitorniin saakka ja sen virtaus on oltava katkeamaton. Näin ollen meidän on tehtävä uusi vesijohto entisen viereen ja tehtävä vaihto sitten kerralla uuteen että torniin riittää vettä. Tätä ennen on tietysti rakennettu putki huuhdeltava ja otettava tarvittavat vesinäytteet.

Liikenteelle tulee myös haittaa melkolailla ja järjestelyjä kun nuo tonttijohdot katkaisevat koko kadun ja liikenne on ohjattava toista kautta.

Työnsuunnitteluun vaikuttaa nyt pahasti tämä koronatilanne kun emme voi oikein suunnitella töitä tarkasti, kun emme tiedä, että onko milloinkin tekijöitä rivissä. Yritäme kuitenkin asiat jotenkin järjestää ja laatia vaihtoehtoisia ratkaisuja. Nuo pahimmat kohdat on joka tapauksessa korjattava melko pian. Oman ongelmansa tuolla aiheuttaa vielä, kun kaapelien kaivajat ja muunmuassa katuvalot ja puut on sattuneet tulemaan tuon vanhan viemärin päälle ja niitä joudutaan purkamaan alta pois ja varmaan joitakin puitakin on kaadettava. Aloitusajankohta on nyt vielä vähän auki, mutta veikkaisin, että töihin päästään kesäkuun alussa ja töitä tehdään pitkälle syksyyn.

Linkit suunnitelmaluonnoksiin, jotka tulevat varmasti vielä kehittymään meidän kotikonttoreissamme.

Laakso1

Laakso2