Kuusitien tonttijohtovuoto torstaina 7.11

Kuusitiellä oli tonttijohdossa oleva vuoto torstai iltana. Vuoto aiheutti vedentulon kiinteistön pannuhuoneeseen avoinna olevaa putkivarausta myöten. Tonttijohto suljettiin illalla ja vika korjattiin perjantaina. Aivan olettamuksemme mukaaan vikakohta oli tonttijohdossa oleva messinkinen supistuskappale, joka oli mennyt poikki. Katu on saneerattu ja runkojohto on muovia ja  kiinteistö saneerannut myös tonttijohtonsa jo aiemmin. Kyse oli siis vain liitososan vikaantumisesta joko valmistus tai asennusvirheen vuoksi. Tuon tarkempaa syytä ei tuolle osan rikkoutumiselle pysty enää määrittelemään. Korjauksen yhteydessä vaihdettiin tilalle laadukkaammat liitososat. Tuohon aikaan on  ollut DN 20 putkelle huonosti saatavilla hyviä liittimiä.

Pieksämäen Vesi korjasi vuodon perjantaina että saatiin viikonlopuksi vedenjakelu normaaliksi. Kiinteistölle aiheutuneet vahingot tarkastaa tänään kiinteistön vakuutusyhtiön tarkastaja. Ainakin maalampöpumppu kärsi jonkin verran vahingossa.

Lehdistö oli jostain saanut käsityksen, että oli kyse runkojohdon viasta kun vika oli todellisuudessa talojohdon supistusosien pettämisessä.