Kolmas palopostikorjaus Keskuskadulla!

14.5 klo 02.15

Ei menny ihan kuin srömsöössä, sulkuventtiilit eivät pitäneet ja siten sulkualue laajeni isolle osalle keskustaa. Lisäksi ongelmia tuotti myös kaivontoon pyrkivä suuri kivi, joka oli vielä kaapeleiden välissä. Vieläpä kaivantoon sattui vanhoja kaapeleita, joita ei sähköyhtiö meille ollut näyttänyt. Viallinen venttiili ja paloposti on kuitenkin vaihdettu ja samalla korjattiin myös sadevesikaivo, kun lahona hajosi käsiin. Nyt vielä kaivanto peitellään ja pintaan laitetaan öljysora tilapäiseksi päällysteeksi. Lopuksi siivotaan jäljet ja sitten nämä tämän viikon palopostiremontit onkin paketissa. Ensiviikolla on Keskuskadun ja Peiponkadun risteyksessä yksi pieni homma, mutta se voidaankin tehdä päiväsaikaan.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä korjataan kolmas viallinen paloposti Keskuskadun ja Lampolahdenkadun risteysalueella. Kartassa on oletettu sulkualue, mutta tänään paljastui, että meillä voi olla toimimattomia venttiilejä niin, että sulkualue voi muuttua suunnitellusta. Se nähdään tarkemmin vasta, kun venttiilejä aletaan sulkea. Lampolahdenkadun kummassakin päässä on ainakin tiedossa olevat vialliset sulkuventtiilit. Todennäköisesti sulkualue laajenee niin, että myös tämänöinen alue tulee vedettömäksi kartan osoittaman alueen lisäksi. Samalla sulkuaika voi jatkua parilla tunnilla eli kestää klo 22.00-03.00.

Tänään poistettiin yksi paloposti käytöstä pois, koska siihen kohti ei kannattanut uutta laittaa kun hyvin lähellä on muita toimivia paloposteja ja paikka oli hankala asennukselle. Ensi yönä siis korjataan yksi paloposti ja ehkä vielä yksi venttiilikin. Näiden töiden jälkeen kadulla jatkaa päällystemiehet töitään valmistautuen asfaltin jyrsintään.

 

Ari Haikarainen

Verkostopäällikkö