Keskuskadulla viemärikuvauksia

Keskuskadulla tehdään tänään ja huomenna jätevesiviemäreissä kuvauksia. Kuvauksien tarkoitus on selvittää viemäreiden kunto saneeraustarpeen selvittämiseksi. Viemärit on osin iäkkäitä betoniviemäreitä, eikä niissä ole toistaiseksi havaittu suurempia ongelmia. Kuvauksilla saadaan tarkempaa dataa saneerauksen ajoittamiseksi ja oikean saneeraustavan valitsemiseksi. Linjoissa on ollut muutamia tukoksia ja näiden aiheuttajia pyritään myös selvittämään. Kesällä, Keskuskatua päällystettäessä pääsi kaivoihin asfalttia, joka ennen joulua piikattiin sieltä pois. Nyt kuvauksessa nähdään myös putkiin ja saadaan sieltäkin kaikki viemäriin kuulumaton materiaali poistettua.

Menee vielä todennäköisesti vuosia ennenkuin Keskuskadun viemäreitä saneerataan ja siihenkin on monia aukikaivamattomia menetelmiä, joiden soveltuvuus saadaan nyt kuvaamalla selville. Mahdollisia saneerauksia ajoitetaan päällystetöiden yhteyteen mikäli se on mahdollista. Keskuskadun alkupää välillä Myllykatu-Kauppakatuhan on saneerattu muutamia vuosia sitten rakentamalla siihen uudet viemärit ja vesijohdot.

Viemärikuvaukset aiheuttavat pientä haittaa liikenteelle, joten olkaa varovaisia tuon ja kelinkin vuoksi kun Keskuskadulla liikutte. Monestihan me tehdään noita kuvauksia omalla pikkukameralla mutta tuossa kun kohde on suuri, saadaan kuvaukset sujumaan paremmin itsekulkevalla kameralla. Kuvauksen suorittaa Siilin Lokapalvelu, jolla on tehtävään soveltuva robottikamera ja muukin tarvittava kalusto. Liikenteenohjaukset, kaivojen aukaisut yms. tehdään omin voimin.