Keskuskadulla korjaillaan vielä kaivoja päällystyksen vuoksi

Vielä tänään ja huomenna korjaillaan noita vanhoja jätevesikaivoja että päällystemiehet pääsevät jyrsimään asfalttia. Vanhoja kaivoja oli korotettu ajan mittaan (60-70-luvulla) helpoimman kautta tiilisin korotuksin. Näiden kaivojen kansistoja ei voi jyrsintää varten laskea jyrsintason alapuolelle, eikä ne sitä kestäisikään. Tiilikorotukset poistetaan ja tilalle tulee betoniset korokerenkaat ja ns. kellukannet. Tässä kaivossa oli myös syytä vaihtaa useampikin rengas.

Noita päällysteen alta tehtäviä pieniä remppoja tulee vielä ainakin kaksi. Lidlin kohdalla on yhden kaivon kansisto vaihdettava ja ilmeisesti yksi paloposti on korjattava Kauppakadun alusta. Toinen noista jää ensi viikkoon. Yllättäviä lisäkustannuksia noista rempoista tulee, mutta parempi tehdä näin kuin päällystyksen jälkeen.

Liikennejärjestelyt on noissa remonteissa aika haastavia, vaan hyvin on meidän asentajat niitä oppineet tekemään. Ei ole tieturvakurssit menneet hukkaan. Ei olla nyt kyllä ainuita Keskuskadulla kaivelevia, niin saa kyllä olla autoilijatkin tarkkana ja ajella maltilla.

Tuohon vielä näppästään ns. kellukannet niin jyrsintä ja asfaltointi onnistuu ongelmitta. Kiitos autoilijoille kärsivällisyydestä!