Kanneltiellä vesijohtovuoto! Vesikatko Nokkalan ja Hirvipohjan alueella klo 21 alkaen!

klo 6:28 22.3.2019

Valurautahan sillä oli kokonaan poikki, sen voi kyllä arvioida jo vuotavan veden määrästäkin. Vuoto on korjattu siten, että veden paine oli koko ajan päällä, näin ei pitäisi vesien pahasti sekaantuakaan. Vuoto aiheuttaa aina joissain putken osissa virtauksen kiihtymistä joka irroittaa sakkoja. Paineellisessa korjauksessa ei kuitenkaan mene putkeen ilmaa, joka irroittaa värjäymiä nopeasti. Toivomme siis, ettei vuodosta ollut juurikaan haittaa asiakkaillemme.

Jos vesi on kuitenkin jossain ruskeaa, niin sitä ei pidä käyttää juomavetenä vaan pitää silloin vain huuhdella kunnes vesi kirkastuu. Jos ei vesi meinaa huuhtelemalla kirkastua niin ottakaa yhteyttä päivystäjäämme.

klo 23:11

Routaa on liki kaksi metriä ja se vaikeuttaa kaivamista todella paljon. Vielä ei olla saatu edes putkea näkyviin, mutta ei olla enää kaukanakaan. Kyllä tää vuotojen korjaaminen näin talvella on hankalaa ja vie aikaakin. Aamukahvivedet on kuitenkin todennäköisesti kaikille saatavilla kaikesta huolimatta. Paineet on vielä putkessa päällä ja pyyritäänkin pitämään koko korjauksen ajan. Alueen kuluttajilla on varmasti paineet kyllä vähissä ja heikkenee vielä korjauksen edistyessä edelleen hetkeksi.

klo 18:40

Kanneltiellä havaittiin juuri vesijohtovuoto jonka korjaus on aloitettava heti. Ikävästi tuon putken kautta menee vesi myös Nokkalaan ja Hirvipohjaan sekä Mölykylään. Sillä alueella on nyt tai ainakin kohta jo vedenpaine alentunut ja korjauksen aikana tulee se toviksi loppumaan kokonaan. Arvelisin vesikatkon tulevan klo 21.00-22.00 ja kestänee 2-3h.

Tuossa on sulkualueen kartta.

Nyt pitää miettiä, mistä näitä vuotoja pukkaa? Ainut selitys on nyt aika erityinen talvi tuon Murphyn lain lisäksi. Tuossa tämänkertaisen vuodon kohdallakin on 100 mm:n valurauta, jolla pitäisi olla vielä käyttöikää reilusti jäljellä. Vuodon määrästä päätellen valurautaputki on tyypillisesti napsahtanut kokonaan poikki. Tai ei sitten pitäisi olla lomalla. Ehkä ollaan ennen aamua viisaampia.