Huomioi, mitä laitat viemäriin!

Nyt kun tuota vessapaperia on ihmisillä hamstrattuna kotona runsaasti, muistakaa että sitä kaikkea ei tarvitse viemäriin laittaa. Paperit, joita käytetään vaikka nenän niistämiseen sopivat paremmin normaaliin roskakoriin. Roskakoriin kuuluu myös kaikki desinfiointiliinat, vaipat, terveyssiteet, topsipuikot yms.

Tuossa esimerkkinä eilisiltainen ”saaliimme” tukkeutuneesta viemäristä, jossa näyttäis olevan kohtuuton määrä paperia, joka ei kulje pienen vesimäärän mukana. Eri wc paperilaadut ovat vielä rakenteeltaan hyvin erilaisia, jolloin toiset laadut tukkivat viemäreitä enemmän kuin muut. Sen voi havaita hyvin, jos jättää paperia palan kellumaan vaikka pesuvatiin, niin toiset hajoavat herkemmin kuin toiset. Useinhan nämä wc paperin aiheuttamat tukokset tulevat tonttijohtoihin, joissa avaamiskulut tulevat suoraan kiinteistönomistajalle. Viemärin avaus tulee kaikkine töineen lähes tuhannen euron hintaiseksi.

Käyttäkää siis paperia säästeliäästi ja vastaavasti vettä runsaasti niin putket pysyvät auki. Roska-astiaan kaikki mitä sinne kuuluu ja viemäriin vain virtsat, ulosteet ja vain hiukan paperia.

Ari Haikarainen

Verkostopäällikkö

Pieksämäen Vesi Oy