Hulevedet viemärissä?

Nykysäännösten mukaan jätevesiviemäriin ei saa johtaa hule/sadevesiä. Salaojavedetkään eivät kuulu jätevesiviemäriin. Nämä puhtaat vedet kuormittavat turhaan jätevedenpuhdistamoa ja nostavat jäteveden puhdistuskustannuksia. Jos kiinteistön sadevedet johdetaan jätevesiviemäriin on niiden määrä todennäköisesti suurempi kuin oikeiden jätevesien.

Vanhat kellarilliset talot on varmaan suurin ongelma, koska niiden rakennusaikaan on ollut helpoin tie johtaa salaojavedet jätevesivimäriin. Nykyään voi sadevesiviemäri voi ollakin hyvin lähellä ja korkeuserokin on hoidettavissa pienellä pumpulla. Jos salaojat on yhdistetty jätevesiviemäreihin niin enää ne ei todennäköisesti enää toimikaan vaan ovat jo kasvaneet umpeen ravinteikkaan jäteveden vuoksi jota salaojiin välillä pääsee padotustilanteessa.

Mikäli kiinteistössäsi oletat sadevesien tai salaojavesien menevän jätevesiviemäriin ota meihin yhteyttä niin autamme suunnittelussa tilanteen korjaamiseksi. Meiltä löytyy tiedot runkoviemäreistä ja sadevesiviemäreistä. Autamme suunnittelussa milelellään koska hulevesien saaminen pois jätevesiverkostosta on yhteinen etumme.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy