Häiriötiedotteet Pieksämäen Vedeltä!

Tämän aamuinen vesikatko Naarajärvellä ilmaisi sen, että kaikki eivät häiriötiedotteita osaa tilata nettisivuiltamme.  Sivuillemme www.pieksamaenvesi. fi tulee jokaisesta merkittävästä häiriöstä vedentoimituksessa ilmoitus niin pian kuin se vain on mahdollista. Tuon ilmoituksen sivuiltamme voi tilata omaan sähköpostiin, jolloin pysyy ajantasalla. Sähköpostin kun asentaa vielä puhelimeensa niin tieto tulee nopeasti perille, kannattaa kuitenkin varmistaa, ettei se mene ns. roskapostikansioon. Jaan ilmoitusta kyllä myöskin someen ja se tulee automaattisesti myös kaupungin nettisivuille. Someen jakamisen teen silloin kun siihen on aikaa. Varmin ja nopein tapa on saada itselle tietoa vesikatkosta tai muusta veden käyttöön liittyvästä asiasta on siis tilata tuo tiedote, siellä se on nopeammin kuin somessa. Tiedote voi olla aluksi sisällöltään vaatimaton, mutta lisään sinne aina tietoa sitä mukaa kuin se on mahdollista. Tiedotetta päivitän kunnes tilanne on ohi.

Somessa näytetään myöskin kyselevän ihmiset toisiltaan, että tuleeko teille vettä vai ei, parempi tapa olisi kysyä siitä meiltä, niin pääsemme nopeammin kiinni ongelman laajuuteen ja paikkaan.

Tuon häiriötiedotteen voi tilata vaikka henkilö ei olisi suoraan meidän asiakaskaan, esimerkiksi kerrostalossa asuva tai osuuskunnan jäsen tai yritys. Etenkin henkilöt ja yritykset, joille jatkuva vedensaanti on hyvin tärkeää, kannattaa tuo häiriöilmoitus tilata ja varautua muutenkin poikkeaviin tilanteisiin. Tätä häiriöilmoituskanavaa käytettäisi myös vakavamman häiriön tiedottamisessa kuten esim. Siilinjärven vesikriisissä.  Ilmoituksia häiriötiedote- statuksella ei tule niin paljoa, että niistä olisi kellekään haittaa.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy

Verkostopäällikkö

Tiedottamisesta vastaava