Asematunnelin putkien siirtoprojekti

klo 22:53

Ei onnistunut liitos suunniteltuun kohtaan turvallisesti valtavan vedentulon vuoksi mitenkään. Niinpä teimme varasuunnitelman ja liitos tehdään toiselle kaistalle, jossa ei tuo metrinen putki ole niin paljon haitaksi, etenkin kun saimme Jyväskylästä siihen käypäsen painetulpan, jolla saadaan veden virtauksia kiinni. Ei tämä vesihuolto aina onnistu niin näppärästi, kun putket on niin syvällä, että vesi tulee aina vastaan. Toivotaan, että liitos toiseen kohtaan saadaan aamuun mennessä tehtyä ja hommassa päästään eteenpäin.


klo 20:03

Alkoi liitoksen teko Myllykadulla melko haasteellisesti. Kaupungin metrinen sadevesiviemäri vuotaa kaivantoon niin runsaasti, ettei kolme tehokasta pumppua riitä pitämään kaivantoa kuivana. Hätiin piti kutsua imuauto Leppävirralta. Saataisi putkessa sen verran vettä vähemmäksi, että pystyttäisi vuotoa hillitsemään. Liitettävä vesijohto on vielä metrin verran tuon vesipinnan alapuolella. Kaivanto on saatava pysymään kuivana ennen kuin vesijohto voidaan katkaista ja tehdä liitos uudelle putkelle. Uusi vesijohto pitää viedä tuon sv-viemärin ja jätevesiviemärin alitse toiselle puolen. Tulee miehille varmaan pitkä yö!

 

klo 12:32

Asematunnelin remontti aiheuttaa tunnelissa olevien vesi- ja lämpöputkien siirtotarpeen. Entinen 315 mm:n vesijohto meni tunneliin Asemanraittia myöten Myllykadulta Ratakadulle, kuten myös lämpöjohdot. Putkille tulee uusi reitti Myllykadulta lähelle Asemakatua ja p-alueen poikki Asemakadulle, lähelle taxikoppia. Ratakadun puolelta porataan rautatien ali 110 metriä pitkät teräksiset suojaputket joiden sisään vesi- ja lämpöputket sijoitetaan.

Käynnissä on nyt liitoksen tekeminen Asemanraitin ja Myllykadun risteyksessä. Ensi yönä olisi tarkoitus tehdä siihen tarvittavat kytkennät ja rakentaa myös Jr grillin uusi talojohto. Työt aiheuttaa melko mittavat liikennejärjestelyt, jotka aiheuttaa varmaan haittaa alueen toimijoille. Työt pyritään kuitenkin tekemään niin nopeaa tahtia kuin mahdollista. Myllykadulle tulevaan samaan kaivantoon tulee myös lämpöjohdot. Vesijohto kaivetaan syvemmälle ja sen viereen hieman ylemmäs sijoitetaan lämpöjohdot. Kun saamme tuon vesijohdon asennettua, jätämme kaivannon siihen korkoon, että Savon Voima voi sujuvasti jatkaa lämpöputkien asennuksella.

Kaikenkaikkiaan aseman ympärillä on monta urakoitsijaa yhtä aikaa ja se varmaan aiheuttaa monelle liikkujalle päänvaivaa joten lienee kaikille helpointa etsiä parkkipaikat toisaalta. Lähellä on monta suurta p-aluetta joita voi käyttää. Citymarket, Prisma ja tori ei ole kaukana.