Kokonkujan vedejakeluhäiriö on ohi.

25.5 klo 8:09

Kokonkujan huuhteluvedestä otettujen näytteiden tutkimustulokset saapuivat juuri eikä niissä ollut bakteereja joten vettä voi juoda ja käyttää talousvetenä normaalisti.

 

klo 20:55

Vedet on saatu päälle ja linjojen huuhtelu on käynnissä. Kokonkujalla käy asentaja ohjeistamassa tonttijohdon huuhtelua sitä mukaa kun niitä avataan. Aamulla otetaan varmuuden vuoksi näyte huuhteluvedestä. Vaurioalue on sulutettu niin, että toistaiseksi Ainontien vesijohto on toisesta päästä suljettu. Näion ollen paine pitäisi kyllä riittää kaikille, muttei verkostoon mennyut ilma poistuu huuhtelulla parhaiten Kokonkujan yläpään palopostista. Huomena korjauksen viimeistelyä vielä jatketaan Ainontien ja Kokonkujan risteyksessä. Korjataan samalla yksi viallinen venttiili kuntoon.

 

Vesikatko koskee osan aikaa myös Ainontietä, mutta aivan kohta saadaan kyllä Ainonkujalle paineet päälle. Kokonkujaa on vielä hetki huuhdeltava korjauksen jäljiltä!

 

Kokonkujalla tehdään vesihuoltoverkon korjaustöitä. Perjantaina alkanut toimintaongelma saatanee tänä iltana noin klo 21.00 korjattua. Vielä on kuitenkin sen verran kaivuongelmia, että ihan tarkkaa korjaustyön valmistumista ei voi arvioida. Vesikatko on koko Kokonkujalla ja alhaista painetta esiintyy myös Ainontiellä. Korjaustyön jälkeen Kokonkujan putkistoja huuhdotaan ja myös talojohtoja varmuuden vuoksi huuhdellaan ennen käyttöönottoa. Teemme kaikkemme, että saamme ongelman pian ja etenkin turvallisesti hoidettua.

Putket ovat hyvin syvällä ja maaperä savinen ja vielä roudassa oleva maa hankaloittaa korjaustyötä suuresti. Näin keväällä on maaperässä vielä runsaasti vettä liikkeellä. Mikäli korjaustöitä ei saada tänä iltana tehtyä, niin aamulla järjestetään Kokonkujalle vedenjakelua. Pian kyllä jo kahvivesitarpeet Kokonkujalle toimitetaan!

Kokonkuja on liikenteeltä kokonaan suljettuna korjaustyön aikana. Vesikatkon jälkeen pitää kiinteistöissäkin huuhdella tonttijohtoja reippaasti. Putkiin kertyy ilmaa ja se saattaa myös irroittaa sakkaa putkistoista. Vedestä otetaan vielä huuhtelun jälkeen varmuuden vuoksi näytteet laadun varmistamiseksi.

Ari Haikarainen

Verkostopäällikkö

Pieksämäen Vesi Oy

0445882575