Valmistaudumme rajuilmaan

klo 23:29

Myrsky näyttäisi olevan ohi ja pienin vaurioin. Onneksi oli ilma parempi mitä ennusteltiin eikä kovia tuulia nähty eikä ilmeisesti laajempia sähkökatkojakaan. Paikkoja tarkistellaan maanantaina ja laitellaan ne kuntoon.

Hyvää Yötä!

klo 20:39

Taitaa ennusteet pitää paikkansa, kun etelä suomessa on jo 40 000 taloutta ilman sähköä. Myräkkä on jossain Riihimäen kohdilla tulossa ja saavuttanee meidät puolenyön korvilla. Vähän ehkä kannattaa vettä vaikka varatakin aamua varten, etenkin keskustan ulkopuolella olevilla kiinteistöillä. Keskusta-alueella ei vesi helpolla lopu koska tornin paine on sama vaikka sähköt katkeaisivatkin.

 

klo 17:10

Tänä iltana pitäsi tulla Pieksämäellekin ukkosmyrsky joka tullee aiheuttamaan haasteita vesihuollossakin. Vesilaitoksia on varusteltu varavoimalla ja sähköyhtiökin on laittanut kaapeleita maihin. Näin pitäisi olla vedensaanti ja puhdistuskin varmemmalla pohjalla. Kuitenkin esim. Matoniemen vedenottamo pysähtyy sähkökatkosta ja tällä kertaa Hiidenlammen varavedenottamo ei ole käyttövalmiudessa keskeneräisen saneerauksen vuoksi. Matoniemen sammuessa jää koko itäinen Pieksämäki ilman vettä aina Rummukkaa ja Maavettä myöten. Toivotaan, että sähköyhtiöiden kaapeloinnit pitävät vesilaitoksemme sähkön piirissä.

Lisään tänne illanmittaan ajantasatietoa myrskytilanteesta mikäli tarvetta sille ilmenee.

Ari Haikarainen

Pieksämäen Vesi Oy

Julkaistu kohteessa Ajankohtaista, Häiriötiedotteet