Ristonkadun saneeraus

 

20.6.2017

Tulee Juhannus ja olemme melkein valmiita. Kulmasta vielä pari kaivoa vaihdetaan ensi viikolla. Loppuviikko siivoillaan jälkiä ja kunnostetaan katua. Kesälomien jälkeen siirrytään Kaanarinkadulle ja sinne tulee suunnilleen samanlainen viemärien kunnostusoperaatio.

Ylijäämämaille jos joku tietää hyvää jälkikäyttöä niin sitä olisi lähes 1000 m3 saatavilla!

 

08.06.2017

Työ jatkuu hyvässä vauhdissa, pari kaivoo ja kaivoväliä vielä tekemättä. Kadun pinta tulee entistä parempaan kuntoon kun pintakerros uusitaan kalliomurskeeksi. Sadeveden viiksikaivoja on tullut lisää ja kadun pintaakin hieman lasketaan.

29.5.2017

Työ on nyt vähän pysäyksissä kun työryhmä jouduttiin laittamaan muihin töihin. Pajakadulla piti korjata rikkoutunut jätevesikaivo ja Ratakadun pumppaamolla ja Hansatiellä oli töitä, jotka piti kiireellisenä hoitaa. Ennen pyhiä Ristonkatu jäikin siihen malliin, että tauko ei haittaa liikennettä. Pian sinne takaisin tullaan ja toivottavasti voidaan työ tehdä kerralla loppuun.

16.2.2017

Työ edistyy suunnitelmien mukaan. Alkuosalla on viemäri saatu nostettua oikeaan korkeuteen putkea vaihtamalla, mutta nyt joudutaan laittamaan jo uutta putkea. Sen verran on vanha putki kovettunut, ettei sitä kannata enää takaisin laittaa. Saatiin uusi mieskin töihin ja nyt on jo joutuisampi töitä tehdä. Harmillisesti joudutaan välillä tekemään joitakin kiireellisiä korjauksia muualla ja silloin työ aina vähäksi aikaa pysähtyy.

9.5 2017

Saneeraustyö on käynnistynyt hyvin pienin sadevesijärjestelyin ja pari jätevesiputkeakin on saatu nostettua oikeaan korkoonsa. Tahintien kiertotiekin saadaan pian purettua ja liikenne siltäosin normalisoituu.

10.04 2017

Työohjelmassamme tänä vuonna oli ensimmäisenä Vilhontien vesihuollon rakentaminen, mutta se siirtyy, koska katualueen leikkaus, rakennusten purku yms. meistä riippumattomat alkutyöt ovat vielä tekemättä, joten teemme työohjelmaan muutoksen ja Vilhontien rakentaminen siirtyy myöhemmäksi.

Ristonkadulla Tahiniemessä aloitetaan kohta pääsiäisen jälkeen jätevesiviemärin saneeraus. Viemäri on siellä toistuvasti oikutellut menemällä tukkoon. Viemärit on kuvattu ja niissä on niin paljon painumia, että päätettiin kaivaa ne auki ja korjata. Korjaus ajoitetaan Tahintien päästä ja silloin on liikenne katkaistava Ristonkadulla kokonaan. Kiertotie järjestetään kadun päästä kevyenliikenteenväylää myöten Tuohiniementielle. Työmaan huoltoliikenne hoidetaan kentän kautta. Kiertotiet merkitään asianmukaisin merkein ja tiedotetaan asukkaille ja muille kuten postille ja pelastuslaitokselle hyvissä ajoin ennen töiden alkua.

Tähän tulee pian kartta liikennejärjestelyistä: (Napauta karttaa, niin näkyy selvempänä)

Karttalinkki pdf kuvalle:

Ristonkadun liikenteenohjaussuunnitelma

 

Ari Haikarainen

Verkostopäällikkö

Pieksämäen Vesi Oy

0445882575

Julkaistu kohteessa Ajankohtaista, Häiriötiedotteet