Vuoto on loppunut!

28.06.2017 klo10:43 Tilanne vesihuollossa on normalisoitunut!

Noin klo 10:00 vuoto lakkasi. Vuodon määrä oli noin 30-50m3/h ja kokonaismäärä noin 800m3! Vajaa tornillinen meni vettä jonnekin, tarkkaa tietoa missä vuoto oli ja miten se loppui, ei vielä ole. Voi olla, että joku suurempi teollisuuskiinteistö tms. on syy vuotoon. Omakotitalon 50mm:n putkesta ei tuommoista vesimäärää tule. Toivotaan, että syy noin suureen, noinkin pitkään vedenkulutukseen selviää. Vaikuttaisi siltä, että jollain on jotain vähän rikki ja tarjoamme mielellään apua korjaustöihin, ettei tilanne pääsisi toistumaan.

Kiitos Sosiaalisen median saimme lisää vuodonhakijoita ja kiitos asiantuntevalle henkilökunnallemme. Joskus vesihuollossa on yökin tehtävä töitä, että saa aamukahvivedet otettua.

Mikäli tuo vuoto ei olisi löytynyt, olisi vielä tämä päivä pärjätty tilapäisjärjestelyin varavesilaitosten tuella, mutta arvioitiin, että huomisen aamun vedenkulutus olisi jo tyhjentänyt tornin ja olisi jouduttu miettimään erikoisjärjestelyjä. Mutta hyvä, ettei näihin toimiin jouduttu ja tilanne on nyt siis täysin normaali kun saadaan torni ja alavesialtaat ajettua taas täyteen.

28.06.2017  klo 06:30 Vedenkäyttöä rajoitettava!

Yön aikana ei ole vielä vesijohtovuotoa löydetty ja vaje vesivarastoissa on suuri. Kehotankin kaikkia rajoittamaan vedenkäyttöä vain välttämättömimpään. Aamulla jatkamme vuodon etsintää rajaamalla ja pois sulkemalla verkosto-osia. Odotamme myös jonkun tarkkasilmäisen ilmoitusta vuodon havaitsemiseksi. Vettä ei ole syytä hamstrata kun se nyt vain pahentaisi tilannetta, turhan kulutuksen välttäminen toistaiseksi riittää.

Vuoto on kohtalaisen suuri, se voisi näkyä virtaavana kirkkaana vetenä, ojissa uutena lisävirtaamana, kohinana, painetason laskuna kuluttajalla tai jotenkin muuten. Vuoto on ns. vanhan kaupungin alueella, mutta ei olla vielä kaikkia muitakaan alueita pystytty kokonaan eminoimaan pois.

Vesikatkoja (lyhyitä) tulee todennäköisesti joillakin alueilla tänään olemaan kun venttiileillä rajataan verkosto-osia ja tutkimme minne vesi katoaa.

27.06.2017 Vuoto havaittu, tornin pinta ei nouse normaalisti.

Vanhan kaupungin alueella on vesijohtovuoto, kaipaamme vihjeitä?

 

Ari Haikarainen

Verkostopäällikkö

0445882575

Julkaistu kohteessa Ajankohtaista, Häiriötiedotteet